Ravnkloa barnehage
Omsorg, lek og læring gir kropp og sjel næring

Praktisk informasjon

Alle som arbeider i barnehage er underlagt bestemmelser om taushetsplikt. Vi har derfor forbud mot å filme og mot å ta bilder av andre barn og voksne en det/de du kommer med.

Trivselsregler for Ravnkloa åpen barnehage

Trivselsreglene er ment som en oppfordring til alle for at vi sammen kan skape et best mulig miljø for både store og små.

• Den ansvarlige voksene skal til enhver tid ha oversikt og ta ansvar for sitt/sine barn. Samtidig oppfordrer vi den voksene til å bidra i lek og samspill med barnet/barna.
  • De voksne hjelper sine barn i de ulike aktivitetene, passer på at barna har det bra og at de følger barnehagens retningslinjer.
  • Må man forlate lokalet skal ansatte varsles. Det er ikke tillatt å etterlate barna alene her.
  • De største barna skal ta hensyn til de som er mindre. Alle voksne og barn skal ta hensyn til hverandre. Vi hilser på alle som kommer og er inkluderende.
  • Den voksene hjelper barnet sitt til å sitte mest mulig rolig mens fellesstund foregår. Den voksene deltar i samlingen sammen med barnet sitt. All” voksenprat” venter til etter samlingen.
  • Mat, kjeks, drikke og annet nyter vi ved bordene i kafeen.
  • Så lenge barna spiser må de sitte ved bordet. Oppfordrer til å sitte ved bordet en liten stund etter at vi er ferdige. (Spise-takke for maten- gå i fra). Dette for å fremme god bordskikk.
  • Hver og en skal rydde etter seg da måltidet er over:
    • Vaske bord
    • Vaske babystol
    • Sette brukt servise/bestikk på kjøkkenet
  • Alle har et ansvar for å sette kaffe og te kopper slik at ingen barn brenner seg.
  • Alle har ansvar for barnehagens leker og inventar. Foreldrene er med å rydder sammen med barna sine før de går hjem.
  • Barnet må være friskt for å være i åpen barnehage. Dette for å unngå smitte. Vi følger de samme retningslinjer som andre barnehager. Ring og spør om du lurer på noe.
  • Husk at det er kun lov å ta bilder av eget barn. Videokamera er ikke tillatt. Det er ikke tillat å legge ut bilder fra barnehagen på facebook, internett eller lignende.
  • Vi ønsker å ha et mobilfritt miljø for barna. Takk for at du slår av lyden på mobilen når du er her.